Gennem vinteren har du haft godt gang i kakkelovnen, og nu er det atter blevet tid til at rense den fra støv og aske. Som du har gjort det mange gange før, så bruger du den gamle støvsuger, som tager alt skidtet fra stuen, køkkenet og entreen; men den er ikke lige så simpel at bruge inde i pejsen – her er det måske bedre med en askestøvsuger.

Det du nemlig bør bruge, er ikke den klassiske støvsuger du kan købe overalt. I stedet skal du helst anskaffe dig en sikker og praktisk askestøvsuger. Du undrer dig sikkert over sikkerheden, men ligesom en engangsgrill kan holde sandet brændende dage efter brug, så kan man i de små askepartikler stadig finde levende gløder, som kan blive til mere, hvis det havner i den lille papirspose. 

  1. Bygget til at gøre det bedre

Imens en almindelig støvsuger er bygget til at samle alverdens ting op som ligger på hist og her, så er askestøvsugeren specialiseret til netop de små partikler. Derudover vil asken fra pillefyr, pejs og andre varmekilder havne i en metalbeholder, som kan tåle de små gløder, der ikke er til at se med det blotte øje.

Fordi støvsugeren er bygget til at rengøre disse ildsteder, så vil det også gå nemmere for dig at gøre det, og fordi det ikke er besværligt længere vil du også spare på tiden. Denne tid kan du netop bruge på at ligge i lænestolen med varmen og de knitrende lyde, der skaber den hyggelige stemning. 

Så med det rette værktøj får du både øget din sikkerhed, det bliver gjort nemmere og du får mere tid til at slappe af og nyde den stemningsfyldte aften med god musik, varme, et godt tæppe og måske en kop varm kakao for at smække prikken over i’et.