Et af de store spørgsmål, når det kommer til rosé og hvidvin, er, om den skal drikkes med eller uden isterning. Når det kommer til hvidvinen, vil de fleste nok sige nej. Med rosé er der lidt mere delte meninger om det. Men i begge tilfælde kan isterningen faktisk være med til at give en helt anden oplevelse af vinen. Og særligt med rosé er det altså helt okay at nyde sit glas vin med en isterning.

Den kølige nydelse

Rosé er en sjov type vin for mange. Det er en let og lyserød vin, som ofte forbindes med et festligt og sommerligt humør. Rosévinen nydes som bekendt afkølet, og på de helt varme sommerdage er det altså lækrest, hvis den er helt kold og behagelig.

Derfor er en isterning oplagt som tilbehør til den sommerlige rosédrikker. Isen vil holde roséen koldere end ellers. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en isterning også kan fortynde vinen en smule, hvis man ikke passer på. Isen smelter og bliver til vand, der blandet med vinen gør vinen tyndere og mindre smagfuld. Ønsker man den helt perfekte oplevelse, som producenterne tiltænkte den, er det altså bedre at lade være med at bruge isterning. Alternativt kan man sørge for at drikke vinen, før isterningen når at smelte, eller at bruge terninger, der ikke smelter.

Når alt kommer til alt, handler din vinoplevelse om dig og dine gæster. Har I lyst til isterninger i vinen, bør der derfor ikke være noget, der stopper jer. Særligt ikke på en ulideligt varm sommerdag, hvor den største lykke ved roséen netop er friskheden og køligheden.

Lad derfor ikke prætentiøse snobber stå i vejen for din sommerdag. Isterninger i rosé er måske ikke accepteret i alle kredse, men det er der vel i grunden ikke noget, der er.