En skilsmisse er en svær tid for hele familien, og man må derfor gøre en aktiv indsats for at hjælpe familiens børn godt igennem denne tid. En af måderne man kan gøre dette på, er ved at snakke med sine børn om det der er sket, og huske dem på alle de gode minder der har været gennem de år, hvor hele familien har været samlet.

Husk at dele minderne

Det er vigtigt at huske alle de gode minder, som man har haft sammen som familie igennem årene.

Det kan du eksempelvis gøre, ved at overføre alle billederne fra din telefon til din computer, og sortere dem, så I sammen som familie kan sætte jer ned og se billederne igennem.

Når du overfører alle jeres fælles billeder, kan du med fordel også lave fotobøger til dine børn, som de kan bladre i, og blive opmuntret af, når de føler sig kede af det.

Det kan på den måde være en rigtig god ide at kigge billeder og minder igennem, og på den måde mindes alle de god og positive stunder i har haft sammen.

På den måde kan du også forklare dine børn, at der i fremtiden vil komme mange flere gode minder, bare hver for sig.

YouTube som terapeut

YouTube er utrolig populært platform, hvor du kan finde en masse viden, også om skilsmisser, og hvordan man bedst muligt håndterer dem. Her kan du med fordel finde videoer, som kan lære dig om, hvordan du kan snakke med dine børn, om den tid I går i møde.

Du kan også finde videoer om skilsmissebørn, og lære noget om, hvordan børns følelser og hvordan de kan reagere på en skilsmisse. Her kan du også lære mere om, hvordan nogle børn ubevidst påtager sig ansvar for forældrene.