Vinteren er på vej, og det kan især mærkes på vejret. Hvis du er hesteejer ved du også, at din hest stadig gerne vil være udenfor, men at den skal passes lidt bedre på. Temperaturen, når den er så lav som den er i Danmark om vinteren, vil nemlig være hård for din hest. Det er der heldigvis råd for med et hestedækken. Et hestedækken vil holde din hest varm hele vinteren, hvorfor det er en rigtig god investering.

Hvilket hestedækken skal man købe?

Der findes rigtig mange forskellige hestedækkener, og det kan være svært at finde ud af lige præcis hvilket en der passer til dig og din hest. Det kan dog være en rigtig god idé at gøre op med sig selv, hvilke behov man har, inden man investerer. Et hestedækken kan nemlig være multifunktionelt, og have vigtige funktioner året rundt.
Det er også vigtigt, at hestedækkenet passer perfekt til hesten, så hesten ikke bliver forstyrret. Det kan nemlig gøre den irriteret, eller gøre dens præstation værre.

Hvad kan et hestedækken bruges til?

Udover varme, kan det også bruges som regnslag, for at holde hesten tør. Men det kan faktisk også bruges om sommeren, så det holder insekter væk. Det kan også bruges til at transportere hestens sved væk efter en træning, så hesten ikke bliver syg. Der er mange muligheder, og man skal derfor forventningsafstemme med sig selv inden man køber et hestedækken.

Kan man have flere hestedækkener?

Sagtens. Der findes groft ridset op fire forskellige slags hestedækkener: udedækkener, dækkener til sport, helsedækkener og inde-dækkener. Hver sin kategori har enormt mange forskellige at vælge imellem, og både stof, former og farver kan variere meget.
Du kan også vælge at have et hestedækken der ikke har nogen praktisk funktion, men er rigtig smart til din hest, og matcher eventuelt andre ting, såsom benvarmere til hesten.