Nu bliver det spændende og du vil komme til at lære noget. Når man har egen virksomhed, så er der en anbefalelsesværdig del interessante og spændende faktorer, som man bør relatere sig til. Det kan have helt udslagsgivende værdi for dit firma!

Den følgende oversigt over temaer kan du bruge på den facon du helst vil. Men gør dig en tjeneste at bruge den!

Få en målsætning for firmaet

Flere kører bare derudaf i firmaet med aftaler og projekter, som bør fikses med det samme. Nogle gange kan det være fornuftigt at træde et par skridt tilbage, og udvikle ideer om hvorhenne man vil hen med virksomheden. Har du en plan for firmaet, hvordan forandrer man firmaet på det strategiske og taktiske level. Enkelte af de faktorer som du kan gøre er, at bruge modeller til udvikling af forretningen som PEST, SOSTAC, SWOT eller lignende. På den vis kan man nemmere danne et overblik over, hvor firmaet er, og hvorhenne man godt vil have den henimod!

Bogføring, revision og ubetalte regninger

For nogle er det ret hårdt, at rode rundt i de økonomiske dokumenter. Her kan man finde nogle af dine tætte kunder, der absolut ikke har betalt deres faktura til jer, og så står du og tænker: Er det her noget med inkasso, hvordan fungerer det nu med inkassovarsel og er det faktisk ret nemt bare at finde et inkassofirma. Det er normalt ikke i hverdagene du ser det her, men når man laver momsregnskab og årsregnskab. Her er det afgørende at have en god bogholder og/eller en god revisor. Revision og arbejde med bogholderi er for mange virksomheder ret hårdt arbejde. Men der ingen vej udenom og det bør håndteres, og det er yderligere en af de væsentlige faktorer i din virksomhed, som du skal relatere sig til.

God stemning blandt dine medarbejdere

Noget af det vigitigste som skaber dit firma, det er dine ansatte. Hvis du ikke har skarpe medarbejdere, så har du ikke en god virksomhed. Der er en stor del teknikker til, at udvikle et dejligt sted at være og gøre dine medarbejdere positive og i generelt godt humør. Det er både rigtig fint for en positiv selvopfattelse som firmaets ejer, men faktisk også godt for virksomhedens økonomi. Tilfredse medarbejdere er ofte villige til at gøre rigtig meget for at skabe det ekstra der skal til for at din virksomhed bliver noget unikt.
En helt klart afgørende faktor for den virksomhed med godt arbejdsmiljø er omgangstonen! Hvordan taler du til dine ansatte, lytter man til dem og griner du af deres jokes – selv dem som er rimelig dårlige! Et godt arbejdsmiljø er helt afgørende navnlig i firmaer med flade strukturer, at der er en anbefalelsesværdig og behagelig omgangstone.
Et andet sted du kan sætte ind på ved arbejdsmiljø er gode fysiske forhold. Såfremt man har ansat folk i det fri, så sørg for godt kluns til koldt og varmt vejr og stærke beskyttelsesko hvis man er på et risikofyldt job. Såfremt man har ansatte på kontor, så kan ting som lækre kontorstole (der stadig kan være billige) og et lækkert lille hæve sænkebord. Det kan også været lækkert udførte vaser og andet indendørs kunst for eksempel flotte plakater, og luksuriøse juicepressere som Hurom 700 eller lignende!

Uden dine samarbejdspartnere har du intet

Typisk så har vi firmaer en tendens til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget virksomheder og alt for lidt mennesker. Hvis vi begynder at analysere dem i højere grad som levende mennesker, så kan det få stor betydning for din virksomheds prioritering i deres univers. Så snart det bliver køligt udenfor og du ved din indkøbers datter lige er blevet 2 år, så finder du selvfølgelig en flyverdragt, som man har købt gennem en af dine andre samarbejdspartnere.

Hvis du bruger det vi har beskrevet her, så lad os endelig høre hvordan det går!