At ride er en rigtig dejlig sport. Samtidigt med at du får motion på ryggen af en hest, kommer du også ud i naturen. Båndet mellem hest og rytter er desuden ofte stærkt, hvilket betyder, at man som regel stoler fuldt og fast på hesten under sig. Det er dog vigtigt at huske, at det er et flere hundrede kilo tungt dyr, som relativt nemt bliver forskrækket. Derfor er det vigtigt, at man har udstyret i orden, så man ikke kommer galt afsted, hvis man ryger ud af sadlen.

Rid aldrig uden hjelm

Det fleste ved det nok allerede godt. Det er enormt vigtigt at passe godt på sit hoved og bruge hjelm, uanset om man kører på cykel eller rider på en hest. Vores kranier er faktisk relativt skrøbelige, og der skal ikke mere end et styrt fra en hest til at give kraniebrud. Derfor er det vigtigt, at man aldrig nogensinde rider uden hjelm – uanset hvor meget man stoler på sin hest.

Hovedet er ikke det eneste, der kan komme til skade

Det er dog ikke kun hovedet, man skal passe godt på, når man rider. Selvom en hest sjældent skader et menneske af ond mening, kan de godt komme til det alligevel. Der skal ikke meget til at skræmme en hest, hvilket kan få den til at smide rytteren af. Hvis du bliver smidt af hesten, kan du i værste fald ende under den og blive trådt på. Det er ikke nogen spøg at blive trådt på brystet af en tung hest, og derfor er der da også flere og flere, der bruger sikkerhedsvest til ridning. Med en sikkerhedsvest beskytter du din brystkasse og de indre organer, og det kan gøre en stor forskel, hvis ulykken er ude. De færreste kunne finde på at sætte sig op på en hest uden hjelm, men du bør også altid iføre dig din sikkerhedsvest, inden du rider afsted.